E jako ENVIRONMENT – Jak DITON přispívá k ochraně životního prostředí

15. 5. 2024

V jednom z minulých článků jsme hovořili o tom, jak společnost DITON zavedla standardy ESG. Tyto standardy nám umožňují lépe chránit životní prostředí, pečovat o naše zaměstnance a zlepšovat řízení firmy. Tentokrát se zaměříme na „E“ v ESG, což znamená „environment“ neboli životní prostředí, a ukážeme vám, jaké kroky DITON podniká pro jeho ochranu.

Uhlíková stopa jako ukazatel

Jedním ze způsobů, jak měříme vliv činnosti DITONu na životní prostředí, je sledování uhlíkové stopy. To znamená, že počítáme, kolik skleníkových plynů naše firma vypustí do ovzduší. To zahrnuje:

  • přímé emise, které vznikají u nás ve firmě při výrobě (například ze strojů nebo aut), 
  • nepřímé emise, které jsou spojené s výrobou energií, kterou využíváme – například při výrobě elektřiny, kterou pak využíváme,
  • a emise z celého dodavatelského a distribučního řetězce.

Co děláme pro to, aby byl DITON šetrnější k přírodě?

Neustále hledáme nové způsoby, jak méně zatěžovat životní prostředí a minimalizovat naší ekologickou stopu. Investujeme do moderních technologií a postupů, které nám umožňují vyrábět s menším množstvím odpadu a šetrněji využívat energii a materiály. Snažíme se například více využívat energii z obnovitelných zdrojů, jako je slunce nebo vítr.

Společné vzdělávání a zapojování všech

Je pro nás důležité, aby o významu ochrany životního prostředí věděli všichni naši zaměstnanci i partneři. Proto organizujeme různá školení a workshopy, které zdůrazňují význam udržitelnosti a podporují osobní angažovanost v oblasti ochrany životního prostředí. Každý z nás tak může přispět k lepší ochraně přírody.

Co chystá DITON do budoucna?

Zásadní je, si říci, že udržitelnost je cestou, nikoli pouhým cílem. Ochrana životního prostředí je nekonečný proces a stále máme co zlepšovat. V dalších krocích plánujeme dále rozvíjet naše strategie pro snižování uhlíkové stopy a zlepšovat naše procesy ve všech aspektech ESG. 

V dalším článku se podíváme na sociální oblast reportingu ESG. Představíme vám, jak pečujeme o lidi, kteří pro DITON pracují a o ty, kteří žijí v komunitách kolem nás.